Fenerbahçe’nin Yeni Teknik Direktörü Kim Olacak?

Dünya kupası şampiyonluğu yaşamış teknik direktörün Fenerbahçe’nin eski futbolcusuyla birlikte sarı-lacivertli takımına başına geleceği belirtildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörünün kim olacağı merak konusu olurken yeni bir gelişme yaşandı. Dünya kupası şampiyonluğu yaşamış teknik direktörün Fenerbahçe’nin eski futbolcusuyla birlikte sarı-lacivertli takımına başına geleceği belirtildi.

Trendyol Süper Lig’de Galatasaray ile şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, kalan maçlarını kazanmayı ve rakibinin puan kaybetmesiyle birlikte şampiyon olmayı hedefliyor.

Sarı-lacivertli takım bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Sezon sonuna gelinmesiyle birlikte teknik direktör İsmail Kartal’ın durumu da merak edilmeye başlandı.

Kartal’ın durumunun sezon sonundaki başarıya göre değişmesi beklenirken sarı-lacivertlilerin yeni teknik direktörünün yabancı olabileceği belirtildi.

FENERBAHÇE'NİN YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ JOACHIM LOW OLABİLİR

Spor yorumcusu Serdar Sarıdağ katıldığı canlı yayında, Alman teknik direktör Joachim Löw’ün Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü olabileceğini ifade etti.

"FENERBAHÇE'DE FORMA GİYMİŞ TÜRK ANTRENÖR İLE GELEBİLİR"

Sarıdağ, “Güvendiğim birisi seneye Löw, ‘Fenerbahçe’ye gelirse şaşırma. Yanına Fenerbahçe’de forma giymiş Türk bir antrenör gelebilir. Löw’den sonrasına hazırlamak için’ dedi” ifadelerini kullandı.

JOACHIM LOW’ÜN KARİYERİ

2006 yılında göreve başlayan tecrübeli teknik adam, Almanya ile önemli başarılara imza attı.

İlk büyük turnuvasına 2008'de katılan Löw, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı finalde Türkiye'yi eleyerek takımını finale taşıdı fakat finalde İspanya'ya 1-0 mağlup olarak kupaya uzanamadı

2010'da Almanya ile ilk dünya kupasına katılan 61 yaşındaki antrenör, Güney Afrika'da düzenlenen turnuvada yarı finalde yine İspanya'ya 1-0 kaybetti ve Dünya Kupası'nı üçüncü olarak tamamladı.

DÜNYA KUPASI'NI KAZANDI

Almanya, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı da üçüncü olarak tamamlarken 2014'te turnayı gözünden vurdu. 2014 Dünya Kupası'nda finalde Arjantin'i 1-0 deviren Joachim Löw'ün ekibi, kupayı müzesine götürmeyi başardı. Kupayı getiren gol, uzatmaların 113. dakikasında Mario Götze'den geldi. Joachim Löw, 2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda da finalde Rusya'yı 1-0 mağlup ederek zafere ulaştı.

LOW'ÜN KARİYERİ

61 yaşındaki teknik adam kariyerinde Stutgart, Fenerbahçe, Karlsuhe, Adanaspor, FC Tirol ve Austria Wien takımlarının ve Almanya Milli Takımı’nı çalıştırdı.

Fenerbahçe’nin başında 1998-1999 sezonunda görev yapan Löw, takımın başında 38 maça çıktı. Löw takımında başında 24 galibiyet,6 beraberlik ve 8 mağlubiyet yaşadı.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz