AB Yapay Zeka Yasası’na Destek!

Yapay Zeka Yasası’na destek için Avrupalı yaratıcılar ve hak sahiplerinden Avrupa Parlamentosu’na ortak bir mektup gönderildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

AB’nin COREPER tarafından oylanacak Yapay Zeka Yasası’na destek için Avrupalı yaratıcılar ve hak sahiplerinden Avrupa Parlamentosu’na ortak bir mektup gönderildi. İmzacılar arasında IFPI da yer alıyor.

Mektup şöyle:

“Avrupa’nın yaratıcı ve kültürel sektörlerindeki iki yüzden fazla kuruluştan oluşan geniş bir koalisyonu temsil ediyoruz. Müzik, görsel, işitsel ve edebi olmak üzere birçok sektörden yazarları, gazete, dergi, kitap ve basın yayıncılarını, müzik, bilimsel ve teknik yayıncıları, kayıtlı müzik, film ve görsel-işitsel yapımcıları, çevrimiçi ve çevrimdışı film ve görsel-işitsel içerik yayıncılarını, dağıtımcıları ve fotoğraf ajanslarını kapsıyoruz.

Avrupa Birliği Üye Devletlerini küresel bir liderlik göstermeye ve 2 Şubat’taki COREPER toplantısında YZ Yasasını onaylamaya çağırıyoruz.

YZ Yasası, Avrupa’da YZ’nin rolünü düzenleyecek ve YZ sistemlerinin nasıl çalışması gerektiği konusunda küresel bir standart belirlemeye yardımcı olacak hayati bir mevzuat parçasıdır. Avrupa, AB vatandaşlarının, yaratıcıların, hak sahiplerinin, endüstrinin ve daha geniş ekonominin yararına olacak şekilde, YZ çerçevesinde küresel liderlik göstermek için eşsiz bir fırsata sahiptir.

Popüler üretken YZ araçlarının son zamanlarda hızla ortaya çıkmasının ardından, üçlü müzakereciler tarafından üzerinde anlaşmaya varılan metin, “Genel Amaçlı YZ Modelleri” için yükümlülükler getiriyor.

Bu yükümlülükler, Avrupalı yaratıcıların ve hak sahiplerinin haklarına saygı gösterildiğinden ve içeriklerinin kullanımı için izin alındığından emin olmalarını sağlamaya yönelik çabalar üzerine inşa edilen asgari bir temeli oluşturuyor.

Bunu yapmak, aynı zamanda YZ modellerinde yaratıcı içeriğin lisanslanmasını teşvik ederek haklara ve ticari özgürlüklere saygı duyulan bir ortamı teşvik edecek ve işbirlikleri ve yenilik fırsatlarını başlatacaktır.

Üretken YZ ile ilgili bu tür yükümlülüklerin getirilmesi sadece yapılması gereken doğru şey olmasının ötesinde, AB’yi YZ düzenlemesinde küresel bir standart belirlemeye yardımcı olacak şekilde konumlandıracaktır. Ayrıca, YZ’de değer yaratılması için temel bir kolaylaştırıcı ve AB’de gelecekteki gelişim ve inovasyon için bir platform olacaktır.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz