Abdulkadir Selvi: 'Seçim İlk Turda Biter mi?'

Selvi bugün kaleme aldığı yazısında Optimar'ın anketini paylaştı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Abdulkadir Selvi, milletvekili adayları listelerinin yayınlanmasının ardından partilerde seçim havasının daha kuvvetli estiğinin altını çizdi ve Optimar'ın anket sonuçlarını yayınladı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 'seçim ilk turda biter mi' başlığı ile yayınladığı yazısında "Cumhurbaşkanlığı için 4 adayın yarıştığı seçimlerde merak edilenlerin başında “Seçim ilk turda biter mi, ikinci tura kalır mı?” sorusu geliyor. Özellikle de Muharrem İnce’nin beklenmeyen çıkışı muhalif seçmende bu sorunun daha çok sorulmasına yol açtı. Bu sorulara yanıt verebilmek için bu tarihten itibaren daha çok kamuoyu araştırması yayınlamaya çalışacağım" dedi.

Selvi bugün kaleme aldığı yazısında Optimar'ın anketini paylaştı ve şunları söyledi:

"Düzenli olarak takip ettiğim Optimar’ın 1-7 Nisan tarihleri arasında 4 bin 745 kişi ile yüz yüze anket yöntemiyle yaptığı araştırma bu sorulara ışık tutuyor. Hilmi Daşdemir’in başkanı olduğu Optimar’ın araştırması, hem bu sorulara cevap vermesi açısından önemli hem de 4 bin 745 kişi ile yüz yüze anket yöntemiyle yapılması açısından dikkate değer. Anket sonuçlarını vermeye en çok merak edilen soru ile başlamak istiyorum. Ankete katılanların yüzde 53.4’ü seçimi Erdoğan kazanır diyor. Kılıçdaroğlu diyenlerin oranı ise yüzde 42.1 çıkıyor. Muharrem İnce kazanır diyenlerin oranı yüzde 3.6’yla üçüncü sırada gelirken Sinan Oğan diyenler yüzde 0.9’da kalıyor."

Ankette “Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy vereceksiniz?” sorusunun da sorulduğuna dikkat çeken Selvi, "Ankete katılanların yüzde 45.9’u Erdoğan yanıtını veriyor. Kılıçdaroğlu diyenlerin oranı ise yüzde 43.9 çıkıyor. Muharrem İnce diyenler yüzde 8.3 olurken, Sinan Oğan’a destek yüzde 1.7 çıkıyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz