Fenerbahçe, Olympiakos Karşısında Pes Etmedi: 3-2

Fenerbahçe, Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos'a karşı deplasmanda 3-0 geriye düşse de pes etmeyerek 6 dakikada attığı 2 golle tura yeniden tutundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında Olympiakos ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Georgios Karaiskakis Stadı'nda oynanan mücadeleyi temsilcimiz 3-2 kaybetti.

Olympiakos 8. dakikada Fortunis ile öne geçerken bu gole kadar rakip yarı sahada daha etkili göründü. 32'de Jovetic skoru 2-0 yaparken golün asistini Fortunis yaptı. İkinci yarıya da etkisiz başlayan Fenerbahçe kalesinde tehlikeler gördükten sonra 57. dakikada Chiquinho'nun golüyle farkı 3'e çıkardı. Temsilcimizin tek golünü 68. dakikada Tadic penaltıdan kaydetti. Penaltıya neden olan Olympiakos stoperi Retsos gördüğü sarı kartla rövanşta cezalı duruma düştü. Golden sonra baskısını arttıran sarı-lacivertliler 74. dakikada İrfan Can'ın golüyle skoru 3-2 yaptı.

Fenerbahçe'de Oosterwolde yaşadığı sakatlık nedeniyle sahayı sedyeyle terk ederken yerini 45'te Ferdi'ye bıraktı.

Yarı finale yükselecek takımı belirleyecek rövanş mücadelesi 18 Nisan Perşembe günü İstanbul'da oynanacak. Maç saat 22.00'de başlayacak.

ÇAĞLAR'IN HATASI GOLE NEDEN OLDU
8. dakikada Olympiakos öne geçti. Fenerbahçe savunmasında Çağlar Söyüncü'nün uzaklaştırmak istediği top Masouras'a çarpıp ceza sahası dışındaki Fortounis'le buluştu. Bu futbolcunun yay üzerinden yerden şutunda meşin yuvarlak köşeden ağlarla buluştu: 1-0.

JOVETIC 2 YAPTI!
32. dakikada Olympiakos farkı 2'ye çıkardı. Sol kanatta topla buluşan Fortounis, ceza sahası önüne gelip soldan savunmanın arkasına sarkan Jovetic'e pasını aktardı. Bu futbolcunun sol çaprazdan şutunda Livakovic'in müdahalesine rağmen top ağlara gitti: 2-0

ŞOKU CHIQUINHO ARTTIRDI!
Eski Hataysporlu El Kaabi'nin pasında eski Giresunsporlu Chiquinho ceza sahasının sağ çaprazından sağ ayağıyla uzak köşeye şutunu çekip topu filelere gönderdi: 3-0.

TADIC'IN PENALTISI UMUTLANDIRDI
Retsos'un 66. dakikada Osayi'yi ceza sahasının sağında yere düşürünce hakem beyaz noktayı gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Tadic top ve kaleciyi farklı köşelere gönderip skoru 3-1'e getirdi.

İRFAN CAN TURA ORTAK ETTİ
Golden sonra baskısını artıran Fenerbahçe, 74'te farkı bire indirdi. Ferdi'nin soldan yaptığı ortayı Szymanski penaltı noktasından sağdaki İrfan Can'a indirdi. İrfan Can sağ ayağıyla gelişine çektiği şutta topu uzak köşeden filelere gönderdi: 3-2.

CENGİZ ÜNDER KADRODAN ÇIKARILDI
Fenerbahçe'de milli futbolcu Cengiz Ünder, belinde yaşadığı sakatlık sebebiyle Olympiakos maçının kadrosundan çıkarıldı.

Sarı-lacivertli ekipte Cengiz Ünder'in yanı sıra Alexander Djiku, Mert Hakan Yandaş ve Joshua King de sakatlıkları sebebiyle takımlarını yalnız bırakan oyuncular oldu.

Bu isimlerin yanı sıra UEFA kadrosunda yer almayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun da Yunanistan deplasmanında yer almadı.

5 GENÇ İSİM KADRODA YER ALDI
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Olympiakos deplasmanında 5 genç oyuncuyu kadroya dahil etti.

Sarı-lacivertli ekipte genç kaleci Doğukan Demir, stoper Yusuf Akçiçek, orta saha oyuncuları Zeki Dursun ve Efekan Karayazı ile forvet Çağrı Fedai, kadroda yer alan isimler oldu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz