Korsan Kalkanı Siteleri Blokluyor!

İtalya’da korsan siteleri bloklamak için kurulan “Piracy Shield” sisteminin istatistikleri duyuruldu. Sistem konusundaki tartışmalar sürüyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İtalya İletişim Güvenliği Kurumu AGCOM’un tam desteğiyle kurulan  Piracy Shield engelleme platformuna karşı yöneltilen eleştirilerin geçersiz olduğu iddia edilmişti. Ne var ki gazetelerde yer alan haberlere göre bu doğru çıkmadı ve bir dizi suçsuz site de kapatıldı.

İddia sahipleri  hangi alan adlarının ve IP adreslerinin engellendiğine ilişkin bilgiler kurallara uygun olarak yayınlanmadığını öne sürüyorlar. Bu nedenle masum siteler erişilemez hale getirildiğinde, neyin yanlış gittiğini ya da kimin sorumlu tutulabileceğini bilme hakkından mahrum kaldığını belirtiyorlar.

Torrent Freak tarafından belirtildiğine göre Şubat ayının ilk üç haftasında 1267 IP adresi bulunuyor ve ancak 10’dan az alan adı resmi olarak açıklanmış durumda.

1267 IP adresinden 558’i Hollanda’ya, 433’ü Romanya’ya ait. Diğer adreslerin dağılımı şöyle: Avusturya (69), Almanya (57), İtalya (33), Fransa (28), Ukrayna (28), Nijerya (13), İrlanda (8), İsviçre (6), Yunanistan (6). Diğer tüm ülkelerde ise beş ya da daha az IP adresi söz konusu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz