Kreşte Çocuklara İstismar Ve Şiddet!

Lübnan’ın gündemi anaokulunda çocuklara istismar ve şiddet

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Lübnan İç Güvenlik Güçleri yaptığı açıklamada, sosyal medya sitelerinde bir kreşte dövülen ve istismara uğrayan çocukların da yer aldığı kamera görüntüleri ilgili soruşturma açtığını duyurdu. Aynı şekilde Sağlık Bakanlığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

İç Güvenlik Güçleri tarafından Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Sosyal medya sitelerinde, bir kreşte çocukların dövüldüğünü ve istismara uğradığını gösteren bir video yayınladı. Savcılığın talimatı üzerine İç Güvenlik Güçleri tarafından soruşturma açıldı” ifadelerine yer verildi.

Şarku’l Avsat’ın Sağlık Bakanlığında aktardığı açıklamada ise “Bakanlık, kreşteki bir çocuğun istismarı ile ilgili sosyal medyada dolaşan video görüntülerinin teknik takibini yapıyor. Konuyla ilgili soruşturma açıldı ve bunun hakkında en kısa sürede gerekli yasal önlemler alınacak” ifadeleri kullanıldı.

Soruşturma sonuçlarını bekleyen bakanlık, çocuklara bakması ve koruması gerekenlerin uygunsuz eylemlerine hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğini vurguladı.

Dün (10 Temmuz), Cebel-i Lübnan ilinin Jdeideh (Cudeyde) bölgesindeki bir anaokulunda çocukları taciz eden kadınlardan birini gösteren video viral oldu.

Lübnan’da aralıklarla çocuklara yönelik şiddet ve taciz vakalarına rastlanıyor. 2 Temmuz’da ülkenin kuzeyinde yaşayan 6 yaşındaki Lynn Talib adlı kız çocuğu tekrarlanan cinsel saldırılar sebebiyle hayatını kaybetmişti.

 

 

Şarku’l Avsat
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz