Küba'dan ABD'ye Büyük Göç!

Son bir yılda en az 227 bin yasadışı giriş tespit edildi

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Fransız haber ajansı AFP, son dönemde Küba'dan ABD'ye büyük bir göç yaşandığını yazdı.

Haberde, ABD sınır güvenlik görevlilerinin, Aralık 2021-2022 döneminde Küba'dan ABD'ye en az 227 bin yasadışı giriş yapıldığını bildirdiği aktarıldı.

ABD'deki Florida Üniversitesi'nden Küba uzmanı Jorge Duany, bu sayının Karayipler ülkesi için rekor niteliğinde olduğunu söyledi.

Duany, Küba'dan ABD'ye iki büyük kitlesel göçün yaşandığını, 1980'de 125 bin kişinin, 1994'te de 34 bin kişinin ülkeye giriş yaptığını belirtti.

AFP'ye konuşan ve bu yılki göç dalgasına katılarak ABD'ye giden David Gonzalez, "Küba'da umudunuzu kaybediyorsunuz" dedi.

Önce Nikaragua'ya oradan da karayoluyla ABD'ye geçtiğini söyleyen Gonzalez, toplamda 7 bin dolara yakın para harcadığını belirtti. 34 yaşındaki Kübalı, Nikaragua'ya uçak biletine 3 bin 500 dolar, karadan kendisini ABD'ye sokması için de kaçakçılara 3 bin 500 dolar verdiğini söyledi.

Küba'da ortalama aylık maaş ise 157 dolar civarında.

Gonzalez, motosikletini ve diğer eşyalarını satıp, üzerine Miami'deki arkadaşının gönderdiği parayla masrafları karşıladığını belirtti.

Gündüz ve gece hava şartlarının epey zorlayıcı olduğunu belirten Gonzalez, "En büyük korkum Küba'ya geri gönderilmekti" dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz