Kurum'dan İmamoğlu'nun ‘Hafıza Kaybına’ Gönderme!

"Ben her şeyi hatırlayacağım…"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, 24 TV'de yayınlanan 'Arafta Sorular' programında Gazeteci Esra Elönü'nün sorularını cevapladı. Kurum, CHP'nin İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun 2019'daki vaatlerini hatırlamadığına dair ifadelerine, "Murat Kurum sözünü hatırlamamazlık yapmaz, unuttum demem, bugün ne söylüyorsam 5 yıl sonra hatırlarım." sözleri ile tepki gösterdi.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, 24 TV'de yayınlanan 'Arafta Sorular' programında Star Gazetesi Yazarı Esra Elönü'nün sorularını cevapladı.

Murat Kurum'un açıklamalarından satır başları:

"HİÇ KARARSIZ KALMADIM"

Arafta kalan bir insan değilim. Yani kararlı olduğumu düşünüyorum. Arkadaşlarımı dinlerim. Yani bir işle ilgili karar alacağım süreçte herkesin fikrini dinlerim. Bazen kendi fikrimi de sistemin içine dahil ederim ve karar alırım. Ben hep kararlı olmaya çalıştım çünkü iş yapıyorsanız eğer hata yapabilirsiniz. Ama aslolan o işle alakalı alacağınız karar ve orada uygulayacağınız proje. Biz de onlarca, yüzlerce proje yaptık yani baktığınızda.

Kararlarımı alırken plan yaparak almadım. Hayat beni bir yere götürdü. Çok çalıştım tırnaklarımla kazıya kazıya buraya geldim. Ailemden, çocuklarımdan fedakarlık yaptım.

İçimde ne varsa onu yansıtmaya çalışırım, milletimizin beklentisi de bu yönde.

Bakanlık döneminde hep kararlı oldum, afetlerin yaşandığı felaketlerin olduğu yerde kararsız kalamazsınız.

Bir hafriyat çalışması olsa gider onu saatlerce izlerim. Oradaki işçilerle, mimar ve mühendislerle oturmak, şantiyenin tozu-toprağı benim hoşuma gider. Çünkü bir şey üretiyorsunuz.

TOKİ'de genel müdür olduğumda "acaba yapabilirler mi" gibi bakışlar vardı. Orada da üstüme düşen vazife neyse onu yapmaya çalıştım.

"ANNEM VE BABAM BİZİ GÖRÜP DUA EDİYOR"

Annem ve babam bizi görüp dua ediyorlar, seviniyorlar, bir taraftan da bakıp "oğlum zayıflamış mı?" diye bakıyorlar. Onlar için biz hala küçük yavrularız.

"ASKERDEN DÖNÜŞÜ AİLEME KAVUŞMA ANINI UNUTAMIYORUM"

Askerden gelirken o yol bitsin ailemle kavuşayım dediğim an benim için unutamadığım bir andır.

"DEPREM BÖLGESİNDEKİ AİLELER BENİ EVLADI OLARAK GÖRÜYOR"

Zor bir bakanlık süreciydi. Ama hamdolsun milletimize mahcup olmadık. Bugün Hatay'da, Adıyaman'da, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te herkes beni evin bir evladı olarak görüyor.

Bakanlık görevimiz bitti bizim, bayram oldu normalde bakanlık bitti telefonlar susar ya çok şaşırdım ben de sevindim. Bakanlık bitti herkes aradı bayramda. Aslolan o gün arayabilmek.

Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin ilk Çevre ve Şehircilik Bakanı oldum. 5 sene birçok afetle karşı karşıya kaldık. Hamdolsun milletimize karşı mahcup olmadık.

"MİLLETİMİZE KARŞI MAHCUP OLMADIK"

Murat Kurum, 5 yıllık bakanlık sürecine dikkat çekerek "Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin ilk Çevre ve Şehircilik Bakanı oldum. 5 sene birçok afetle karşı karşıya kaldık. Hamdolsun milletimize karşı mahcup olmadık" diye konuştu.

Anne ve babasını Yeniden Büyük İstanbul Mitingi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanıştırdığını ifade eden Kurum "Ailemde en fazla kriz çözen annemdir. Babam biraz daha telaşlıdır. Çok iyi insanlar, Allah başımızdan eksik etmesin" dedi.

YORUMLAR

Cenk

Verdiği imar kararı ile ne tesadüfse, aynı projeden verilmiş olan 500600.000 $ lık evi açıklasın önce..

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz