ÖZEL: Aromaterapiyle Negatif Enerjiden Kurtulun!

Aromaterapi dendiğinde aklınıza ne geliyor?

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Çeşitli yağlarla yapılan masajlar mı, ortama yayılan mis kokular mı, yaralara sürülen merhemler mi?

Aslında, her bir yanıt doğru. Aromaterapi bunların hepsini ve çok daha fazlasını içeriyor. Güncel tanımına baktığımızda, bitkilerden elde edilen uçucu yağların, bütüncül şifa anlayışı çerçevesinde, kişilerin bedensel, zihinsel, duygusal ve ruhsal iyilik hallerinin temini ve korunması için kullanılmasına aromaterapi diyoruz.

Mizaç Danışmanı ve Aromaterapist Melis Merih Kılıç, aromaterapinin insanlık tarihi kadar eski olduğunu söylerken sözlerine şöyle devam etti: "1900’lerin başlarından itibaren bilimsel olarak çalışılmaya başlansa da, aromaterapi, insanlık tarihi kadar eski. Bitkilerden şifa devşirmek, güzelleştici karışımlar hazırlamak, manevi tecrübeler elde etmek için bitkileri kullanmak atalarımızın olağan hayatının bir parçasıydı.  Bu olağanüstü tarifler, Sümerlilerin ilaç reçetelerinden, Mısırlılar’ın mumyalama tekniklerine birçok kaynakta yerini buldu."

LAVANTA YAĞINDAN FAYDALANIN

Ev ve iş ortamımızda negatif enerjiden kurtulmak için lavanta yağından faydalanabileceğimizi belirten Kılıç, "​Evde yaşadığımız üzüntülü durumlar, sadece bizim değil evimizin enerjisi de ağırlaştırıyor. İşte bu sebeple, evimiz için de arındırıcı ritüeller yapmamız gerekiyor. İşte bunun için  İhtiyacınız olan malzemeler günlük, lavanta ve adaçayı uçucu yağları, içme suyu ve sprey başlıklı bir şişe. 50 ml’lik bir karışım için (su bardağı yaklaşık 200 ml kabul edilir) toplamda, 17 damla lavanta, 13 damla günlük, 10 damla adaçayı uçucu yağını şişeye damlatıp, üzerini su ile tamamlayabilirsiniz. Şişenin ağzını iyice kapatıp, evinizin her odasına bu spreyden püskürtün" dedi.

YORUMLAR

Dilek Akgül Bozkurt

Kalemine saglik

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz