ÖZEL: Ata Demirer'in 'Geyikli'si Hedef Büyüttü!

Geyikli Belediye Başkanı Oruçoğlu, hedeflerini anlattı!

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

“Kuzey Ege’nin saklı cenneti” diye nitelendirilen Geyikli Beldesi, Kazdağları’nın denize açılan penceresi olup; Bozcaada’nın görkemli yapısının onlarca kilometrelik sahilinde izleyebileceğiniz, güneşin seyredebileceğiniz eşsiz beldelerden biri. Geyikli Çanakkale’nin Eyvah Eyvah adlı filmle çok daha popüler hale gelen beldelerinden biri olarak dikkat çekmektedir. Ata Demirer'in baş rolünü oynadığı 'Eyyvah Eyvah' filmiyle ünlenen Çanakkale'nin Geyikli ilçesinde çoğu işletmenin adı 'Eyvah Eyvah' olarak göze çarpıyor. Ata Demirer Parkı'nın da bulunduğu ilçede, işletmeciler bu tutumlarını Ata Demirer'e ve film ekibine karşı bir minnet borcu olarak görüyor. Geyikli'nin turizm cenneti olması için gece gündüz çalışan Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu ile bir röportaj gerçekleştirdik. ..

Geyikli Belediye Başkanı olarak kentte ne gibi değişimler yaptınız?

Geleceğimiz gençlerimiz. Bu düşünceyle ilk göreve geldiğimizde gençlerimizin aktivelerine destek olmak amacıyla spor faaliyetlerine önem verdik. Toprak futbol sahamız vardı. Bu futbol sahasını FİFA standartlarında zemin düzenlemesi yapılarak profosyonel anlamda futbol maçları yapılabilecek bir alan ürettik . Sahayı yenileyerek burayı gençlerimize ücretsiz tahsis ettik. Nitekim bu yaptığımız çalışmalar meyvesini verdi ve Geyikli Spor klubümüz namağlup lider olarak bulunduğu ligde başarısını gösterdi. Kış nüfusu için yeterli olsa da özellikle yaz dönemi için sağlık hizmetleri nüfus artışına bağlı olarak yetersiz kalmaktaydı. Yaz dönemlerine sadece 1 ambulans geçici olarak hizmet vermekteydi. Görevi devraldıktan sonra Sağlık Müdürlüğü ile iletişim halinde olduk. Sağlık Müdürlüğü tarafından personel görevlendirilmesi yapılarak 112 Acil hizmet birimi Geyikli’de 7/24 hizmet vermeye başladı. Bu hizmetten çevre köylerde faydalanmaya başladı. Belediye binamız eski küçük ve hizmet noktasında biraz zayıf kalıyordu. Göreve geldikten sonra hızlıca bir planlama yaparak bütçesini oluşturarak, modern bir belediye hizmet binası yaptık. Beldemiz içerisinde bulunan eski askeri alanı ilgili kurumlarla protokoller yapılarak belediyemize kazandırdık. Burada kademe hizmetlerinin daha verimli yapılabilmesi, belediye iş makinelerinin ve kamyonlarının park alanı yapılabilmesini sağladık. İtfaiye birimimizi yine daha rahat ve aktif çalışabilmesi için bu alana taşıdık. Beldemizin eşsiz bir manzarası var. Bunu değerlendirelim istedik. Tuvaleti, tesisi, kamelyası peyzaj çalışmaları ve yemyeşil zeytin ağaçları gölgesinde vatandaşlarımızın ve tatilcilerimizin dinlenebileceği  Geyikli Bozcaada ve boğaz manzaralı mesire alanı yaptık. Buraya gelen misafirlerimiz için eşsiz doğa manzarası yanında ekonomik olarak da uygun şekilde hizmet almalarını sağladık. Özellikle kış aylarında kömür prina yakıtı dumanından Geyikli’mizin havası dumanlarla kaplanıyordu. Bu kapsamda öncelikli planlamalarımıza doğalgaz hizmetini aldık. İnşallah daha temiz bir Geyikli’yi inşa etmeye devam edeceğiz.

DOĞASI VE KÜLTÜREL TARİHİ İLE TATİLCİLERİN GÖZDESİ

Son dönemde kentiniz tatilcilerin gözdesi durumunda, tatilciler için hangi adımlar atıldı?

Tatilcilerimiz için tüm personelimizle Geyikli halkımızla yerleşik nüfusumuzla hizmete hazırız. Gelin deniziyle ,sahiliyle doğasıyla zeytin ağaçlarıyla yeşillikleriyle bu doğa harikası kültür harikası beldemizi görün, hatıralarınıza güzel bir anı bırakın diyoruz. Uygun ve ucuz tatilin adresi Geyiklimize herkesi bekliyoruz. Otellerimiz pansiyonlarımız konaklama fiyatlarımız diğer tatil yörelerinde göre çok uygun.

Zaman zaman çöp toplama seferberliği düzenliyorsunuz, gelecek olan tatilcilere neler söylemek istersiniz?

Doğa hepimizin yaşam alanı. İnsanıyla hayvanıyla hepimiz aynı havayı soluyoruz. Sizinde dediğiniz gibi çöp toplama etkinlikleri düzenliyoruz. Personelimiz sürekli bu çalışmaları yapıyor. Fakat bizim bir felsefemiz var. “Doğal temizlenerek temiz olmaz. Doğa kirletilmediği zaman daha güzel.” Öncelikle doğaya saygılı olmalıyız. Doğayı kirletmemeliyiz. Lütfen çöplerinizi çöp kutularına atınız. Doğayı temiz tutalım ki doğada bize tüm güzelliğiyle hizmetini sunsun.

 12 AY TURİZM OLSUN HALK VE TURİZMCİ KAZANSIN

Bundan sonra bir belediye başkanı olarak hedeflerinizde neler var? Nasıl bir yol haritası izleyeceksiniz?

Yaptıklarımızı söylerken 7/24 112 Acil Sağlık hizmeti getirdiğimizi bunu belediyemizin alanlarından yer tahsisi yapmak suretiyle gerçekleştirdiğimizi ifade etmiştik. Şimdilerde ise Sağlık Ocağımızın yanına yeni bir 112 sağlık hizmet merkezi yapma çalışmamız mevcut. Bunun projelendirme süreci bitti. İhale süreci devam etmekte. Yine modern bir sağlık kompleksi yaparak 7/24 sağlık hizmeti tedavi merkezi hizmetini belde halkımıza ve tatilcilerimize sunacağız. Cennet belde Geyikli’mizde bu kadar güzelliklere rağmen tatil sezonu kısa kalıyor. 3-4 aylık tatil süreci yatırımcıyı tatilciyi doğal olarak ta belde halkını etkiliyor. Bunun için Geyiklimizi 12 ay tanıtalım belde halkı turizmci kazansın diyerek kısaca turizmi 12 aya yayabilmek için ilave çalışmalar içindeyiz. Bu kapsamda denizimizin ve rüzgarımızın imkanlarından faydalanarak rüzgar sörfü gibi çalışmalara yoğunlaştık. Yine beldemizin sıcak su kapasitesi mevcut. Yeni termal sondajları yaparak otellere, seracılık başta olmak üzere tarımcılara termal sıcak su temini noktasında çalışmalarımız devam etmektedir. Beldemizde bir pazar yerimiz var. Fakat belde nüfusu, yazın özellikle yazlıkçılarımızın katılımıyla artmakta. Pazar yerimiz yetersiz kalmakta. Belediyemiz mülkiyetinde olan arsamızı bunun için ayırdık. Modern kapalı 6000 m2’lik bir pazar yeri yapıyoruz. İhalesi bitti.

ATA DEMİRER'İN BELDEMİZE KATKISI ÇOK BÜYÜK

Eyvah Eyvah filmini Ata Demirer sizin beldenizde çekmişti filmin beldenize nasıl katkıları oldu? Ata Demirer veya başka sanatçılara çağrınız var mı?

Ata Demirer'e her zaman beldemiz adına teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ata Demirer Parkı bizim dönemimizde tekrar faal hale geldi ve bundan dolayı Ata Demirer bizlere teşekkür etti. Eyvah Eyvah filmleri Geyikli'ye reklam yönünden katkısı çok büyük. Ata Demirer beyi Eyvah Eyvah dört serisini de bu güzel beldemizde çekmesi için davette bulunduk.

ÖZLEM UÇAR / YENİ GÜNAYDIN

 

 

YORUMLAR

Ahmet Şener

Başkanım lütfen sahil bölgesini bir gezin yollar köstebek yuvasına dönmüş. Sizden bizi çamurdan tozdan kurtaracak yol çalışmalarını yapmanızı istiyoruz.

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz