ÖZEL: Barbie Trendinin Altında Sosyal ve Psikolojik Faktörler Var!

Dr. Nihat Dik Yeni Günaydın'a anlattı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yılın en iyi performans gösteren üçüncü filmi olan Barbie, dünya çapında yaklaşık 1,03 milyar dolarlık bilet satışı yaptı.

Film, şu ana kadar Amerika Birleşik Devletleri’nde 459 milyon dolar ve dünya genelinde ise 572 milyon dolar kazandı. Filmin Türkiye'deki hasılatı ise 101,6 milyon TL oldu. Barbie filmiyle birlikte birçok insan, kendi görünümlerinden uzaklaşıp, bambaşka birisi gibi görünmeye çalışıyor.

Kadınlar Ellerinde Barbie Fotoğraflarıyla Geliyor

Dr. Nihat Dik, gençler ve yetişkinler arasında popüler olan Barbie çılgınlığı, estetik sektöründe de Barbie benzerliği trendini de beraberinde getirdiğini açıklarken sözlerine şöyle devam etti. Dr. Dik, "Ellerinde Barbie fotoğraflarıyla kliniğimize gelen danışanlarımız Barbie'nin uzun bacakları, ince beli, belirgin yüz hatları gibi vücut ölçülerine sahip olma hedefiyle estetik prosedürlere yöneliyor. Bu trendin artında yatan sebepler, sosyal, psikolojik ve kültürel faktörlerden kaynaklanıyor olabilir. Buna ilişkin birçok vakayla karşılaştığımız için uygun görülen danışanlarımın taleplerini yerine getirmeye çalışıyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

Yılmaz

Hocam, tespiti tam 12''den yapmışsınız. Sosyopsikolojik faktörler temel neden gözüküyor.

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz