ÖZEL: Dilber Bahane, Mesaj Şahane..

Yeni Günaydın Yazarı Suna Emre Güleç yazıyor...

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Hemen hemen her sektörün ,ülkelerin hatta ruhların mafyalara teslim olduğu ,klanların başka yeni klanları doğurduğu zamanlar da ,ekranlara bir soluk getiren dizinin ilk bölümünü ben de izledim dün..

O elbise bana olmaz ,hiç bir zaman o yılan kıvraklığını yakalayamam (!)ama o mısralar ruhumu tam yakalanmak istediğim yerden yakalar,her daim TC ne dokundurmaktan çekinmeyen bir klanın elemanı olsa da eser sahibi..
…….
Daha görücüye çıkmadan,bir popo ve kırmızı bir elbisenin sayesinde ortamları sallayan ,koca ülkeyi pavyon budalası imiş gibi gösteren hareketler incitsede varlığımızı bina eden nedenleri ,güzel bir bölüm izledik..

Bir kaç farklı statüdeki kadınların hikâyesi gibi duran senaryonun bu yönde akmasıda farklı kadınların çıkmazları ve sorunlarını irdeleyecek olması bakımından yeğlenir..
….

Böyle devam ederse şayet ,unuttuğumuz değerleri,yitiklemizi bize yeniden hatırlatacak,Azem Hoca …

Zerre’den bütüne ,Zahir ‘den batına götürecek belki..

Haberleşelim diye dünyamıza soktuğumuz ama helâlleşmeye bile fırsatımız olmadan bizleri yaşayan ölülere çeviren ,araçtan amaç haline gelen ,her türlü pisliği gördüğümüz işittiğimiz ve sonunda ucundan kıyısından içine düştüğümüz cep telefonlarından nefret ettirir belki..

Belki yeryüzünün bir pazar yeri ve üzerindeki herşeyin de satılık bir mal haline nasıl geldiğini gözümüze soka soka hatırlatır ..Mı dersiniz??

……

Uzun süredir televizyonlarda “ne ve nasıl olmamamız “gerektiğini gösterdiler.Halbuki ne olmamız gerektiğini gösterse,salık verseler,O olurduk eskiden olduğu gibi ..

Dilerim bu hikâye hepimizin ortak payda ve hastalıklarımızı anlatırken,reçeteyi de tüm satıha yarayacak şekilde yazar..

Zira karın doyurmak için ruhunu satan Dilberlerimizin ,”Sahiplendirilmekten “başka çarelere ihtiyacı var ..

Hocaları yalnız  camide aramaktan bitap düşmüş olmuşluğumuzu hatırlayıp ,belki mekândan münezzeh bir adab eğitmenliğinin dersini alırız kimbilir..

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz