ÖZEL: Kadıköy'de Tedbrisiz İnşaatlar Tehlike Saçıyor!

Yeni Günaydın Özel Haber

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Türkiye'de kentsel dönüşüm rantının en fazla olduğu ilçelerden Kadıköy'de, alelacele yapılan, gündüz gece veya saat ayrımı tanımayan inşaatlar hem semt sakinlerini rahatsız ediyor, hem de yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı için can ve mal güvenliğini tehlikeye sokuyor.

Sabahın erken saatlerinde çalışmaya başlayan iş makineleri, Kadıköy Belediyesi'ne bildirildiği halde belediye tarafından herhangi bir müdehalede bulunulmuyor.

Diğer yandan da iş  ve çevre güvenliği açısından yeterli tedbirler alınmadığı için vatandaşların can ve mal güvenliği tehlikeye atılıyor.

8 Ağsutos salı günü, can kaybıyla sonuçlanabilecek bir 'iş kazası' Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi Beyaz Köşk Apartmanı'nın otoparkında meydana geldi.

Yerleşim yerini hemen yanında Şişik İnşaat tarafından yapılan kentsel dönüşüm temel kazısı çalışması esnasında, onlarca yıldır gölgesinde nesillerin büyüdüğü ağaç, önlem alınmadan temel kazısı yapıldığı için, Beyaz Köşk Apartmanı'nın bahçesine devrildi.

O sırada bahçede kimse olmaması nedeniyle can kaybı yaşanmayan olayda, bahçede park halinde bulunan araçlar ciddi manada maddi zararla karşı karşıya kaldı.

Kadıköy Belediyesi'ne durumu bildiren çevre sakinleri ' Bu bizim işimiz değil' cevabını alırken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri olaya müdahale ederek araç enkazlarını yıkılan ağaçların altından kurtarmak için çalışma başlattı.

Çevre sakinleri Kadıköy Belediyesi'nin bu kayıtsız tavrına tepki gösterirken İş  ve çevre güvenliğini ihlal eden Şişik İnşaat hakkında dava açacaklarını dile getirdiler.

YENİ GÜNAYDIN ÖZEL

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz