Ortalama İlişki Ne Kadar Sürer?

Ortalama bir ilişkinin ne kadar süreceği, büyük ölçüde ilgili kişilerin yaşına ve deneyimlerine bağlıdır.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Görünüşe göre bu erken ergenlik ilişkileri, daha sonra deneyim ve daha uzun ilişkiler olarak karşılığını verebilir!

O özel kişiyle tanışmak sadece başlangıç. Herkes aşkın sonsuza kadar sürmesini isterken, ortalama bir ilişkinin ne kadar süreceği yaşınızla (artı birçok başka faktörle) ilgili olabilir.

Kalıcı bir ilişkinin potansiyelini değerlendirmede en büyük faktörlerden biri, çiftin olgunluk düzeyidir. Bunların bir kısmı yaşınıza, bir kısmı da deneyimden kazanılan bilgeliğe dayanmaktadır.

İlişki Süresi Ortalamaları Yaşla Birlikte Önemli Bir Şekilde Değişiyor

Çalışmalar, çoğu ilişkinin ne kadar sürdüğünü ve bunun bir insanın yaşlanışını nasıl değiştirdiğini biraz anlamamıza yardımcı olabilir ve buradan, neden olduğuna dair bazı çıkarımlar yapabiliriz. Ortalama bir ilişkinin ne kadar süreceği konusunda temel olarak kullanılabilecek bilimsel veriler mevcuttur, ancak bu büyük ölçüde ilgili kişilerin yaşına ve deneyimlerine bağlıdır.

Ergenler arasında, bir ilişkinin ortalama süresi yalnızca birkaç aydır, oysa 20'li, 30'lu ve daha ileri yaşlarda birkaç yıl olabilir.

Bilmem gerek

İlişkilerin, ilişkideki bireyler kadar benzersiz olduğunu hatırlamak önemlidir. Bu, ilişkinizin istatistiksel parametreler dahilinde olabileceği veya istisna olmak için dışarıda kalabileceği anlamına gelir.

İlişkiler Ne Kadar Sürer 12'den 14'e?

En eski romantik ilişkilerden bazıları en kısa olanlar arasında olabilir. Haftalardan veya aylardan bahsediyoruz.

12 ila 14 yaş arasındaki gençler bir arada kalmakta zorlanırlar. Florida Üniversitesi Gıda ve Tarım Bilimleri Enstitüsü, Aile, Gençlik ve Toplum Bilimleri Bölümü, Kooperatif Yayım Servisi Yardımcı Doçent Kate Fogarty'ye göre, 12 ila 14 yaşındaki bir çocuk için ortalama romantik ilişki süresi beş aydır . .

15- 16 Yaşındakiler İlişkilerde Ne Kadar Kalır?

İnsanlar yaşlandıkça, başka biriyle birlikte olma becerileri gelişir. 15 ila 16 yaşındaki bazı gençler iki yıl veya daha uzun süre birlikte kalıyorlar, ancak ergenlik çağındaki kızlarda yapılan küçük bir çalışma, bu yaştaki ortalama ilişki süresinin yaklaşık 5,87 ay olduğunu buldu (daha genç ergenlerden biraz daha uzun).

Bir ergen ilişkisinin ne kadar süreceği konusunda belirleyici bir faktör, kısmen insanların iletişim kurma ve çatışmaları çözme becerisine bağlıdır; bu, bazı gençlerin sağlıklı ve güçlü ilişkileri olan ebeveynlerde gördüğü bir beceridir. Çatışma çözme becerileri gençlerine aşılanmış olabilir.

Bilmem gerek

İlginç bir şekilde, ilişkilerde ergenler üzerinde yapılan çalışma, daha önceki ilişkilerde bulunmanın ve daha fazla cinsel özerkliğe sahip olmanın daha uzun bir ilişki ile ilişkili olabileceğini bulmuştur.

İlişkiler Ne Kadar Sürer 16'dan 18'e?

16 ila 18 yaş grubu için ortalama ilişkinin ne kadar sürdüğü, aslında 15 ve 16 yaşındakilerden biraz daha uzundur. Ulusal Sağlık Enstitülerine göre , 16 ila 18 yaş arasındaki gençlerin 1,8 yıl veya yaklaşık 22 ay süren ilişkileri var.

Yine, daha fazla deneyim ve özerklik burada büyük bir fark yaratabilir. Her ilişki bir öğrenme deneyimidir.

20'li Yaşlarınızda Ortalama İlişki Süresi Ne Kadardır?

20'li yaşlarındaki genç yetişkinlerin gençlerden daha uzun süreli ilişkilere sahip olması muhtemelen sürpriz olmayacaktır. 103 ergen üzerinde yapılan küçük bir araştırma, 21 yaşındakilerin ortalama ilişki süresinin 15 yaşındakilere göre dört kat daha uzun olduğunu buldu.

Bu ilişkiler iki ila dört yıl sürebilir. Akranlardan ve aileden gelen destek, aşkları için daha fazla sosyal desteğe sahip olan ve genellikle daha uzun ilişkilere sahip olan kişilerle ilişkinin uzunluğu üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir.

Olgunluk ayrıca ilişkilerde daha fazla sabır doğurur, ancak bu çağın kendi zorlukları vardır. 20'den fazla genç yetişkin hâlâ toplumdaki yerlerini arıyor ve bir kariyer yolu belirliyor ve genellikle bir eşle anlaşmaya hazır değiller.

30'lu Yaşlarınızdaki Ortalama İlişki Süreniz Ne Kadardır?

Belirli bir ortalamayı verecek çalışmalar olmasa da, ilişkilerin süresi, bireyler 30+ yaşına geldiğinde artabilir. İnsanlar evliliği erteledikçe veya asla evlenmemeyi düşündükçe , romantik ilişkiler uzayabilir.

Bir aile kurmak ve bir gelecek inşa etmek için bir eş bulmayı düşünenler arasında bu, bazen kariyerlerinde adım adım ilerledikleri yaştır (ve yerleşmek çekici bir fikir haline gelir).

30+ yaşındakiler, ilişkileri deneme yanılma yoluyla öğrendiler ve bir hayat arkadaşından ne istedikleri konusunda daha iyi bir fikre sahip oldular. Washington Post'a göre , ilişki bir yılı geçtikten sonra, ayrılık istatistikleri düşüyor. Aslında, evli olmayan çiftler için beş yıllık işaretçinin ayrılma oranı yüzde 20'dir. 20 yıldır birlikte olan evli olmayan çiftlerin ayrılma oranı yüzde 10'dur.

Ortalama İlişki 40'lı, 50'li ve Ötesinde Ne Kadar Sürer?

40'lı veya 50'li yaşlarda bir ilişkinin ortalama uzunluğu hakkında net istatistikler veya araştırmalar olmasa da, Birleşik Krallık (İngiltere) için Statista'da 30 ila 59 yaş aralığı için bir anket yapıldı. -eskimiş. Bekarlar ankete dahil edilirken, evli olduğunu bildirenler 10 yıl veya daha uzun süredir evliydi. 30-50 yaş aralığında ilişki yaşayanlar ise bir yılı aşkın süredir birlikte olduklarını ifade ettiler.

Yaş farklılıklarının, çatışmaları çözmede büyük becerilere sahip olduğu ve dayanılacak çok sayıda geçmiş ilişki deneyimi olduğu bir noktadan sonra eşitlenme eğilimi göstermesi muhtemeldir.

Yaş ve Tecrübe İlişkide Başarıya Yol Açar

Gençlerin romantik ilişkileri çeşitli yaş gruplarında en kısa sürme eğiliminde olsa da, daha uzun ve daha uzun süreli ortaklıklar kurmalarına yardımcı olacak deneyimi kazanıyorlar. Zamanın eninde sonunda çözdüğü deneyimsizlik ve olgunlaşmamışlık, birini her yaşta harika bir romantik partner yapan güven ve öz-farkındalık haline gelir. Her insan ve her ilişki farklıdır, bu yüzden önemli olan sizin için neyin işe yaradığını bulmak ve bundan en iyi şekilde yararlanmaktır.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz