RÖPORTAJ: Tuvalette Yatarken BBC'ye Filmi Yapılan Türk!

İngiliz Kraliyet Ailesi’ne Türk Yemeği yediren, Hüseyin Özer'in filmlere konu olacak hikayesi yakın zamanda BBC'de yayınlanacak.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Tokat’ın küçük bir köyünde başlayıp Londra’ya uzanan ibretlik bir hikaye...

Hüseyin Özer, Londra’da önündeki kuyruklarla ünlü Sofra restoranlarının sahibi...

Özer, aynı zamanda Discovery Channel’ın “Dünyanın En Zengin İnsanları” belgeselinde yer alan 3 Türk isimden birisi.

Hüseyin Özer'i biraz tanıyabilirmiyiz?

Aslen Tokat Reşadiyeli'yim. Tokat'ta çobanlık yaptım, küçük yaşlarda Ankara'ya çalışmaya gittim. Sokaklarda, tuvaletlerde uyudum sadece hayata tutunmak ve başarılı olmaktı tüm amacım. Şimdilerde hem hayata tutundum hem de Türk yemeklerini İngilizlere sevdirdim. Londra'da sofra ve özel restoranlar zincirinin sahibidir.

Neden sokaklarda yaşadınız?

Küçük yaşta anne ve babamın ayrılmasıyla kalacak bir yerimin olmadığından Ankara’ya çalışmaya gittim. Ayrıca 11 yaşındayken babam tarafından evlatlıktan reddedildim.  Hayatta kalmak için mücadele verirken bir yandan da annem tarafından kalan tarlalara ortak olmayayım diye abim tarafından zehirlendim. Yediğim zehirli inciri tükürerek son anda kurtuldum. Sadece ismini duyduğum Ankara'ya çalışmaya gittim. Düzenli bir işe girene kadar sokaklarda kalmak zorunda kaldım. Okula hiç gitmemiştim, kalacak yer olarak tuttuğum odunlukta hem okuma yazmayı hem dinimizi hem de İngilizce öğrenmeye çalıştım. Yaptığımız her ne iş olursa olsun severek ve kaliteli yaparak başarıya ulaşılacağını öğrendim ve bu düsturla azimle çalıştım. Tabi ki çok büyük zorluklarla karşılaştım. Sadece yabancı dilimi geliştirmek için Londra’ya çalışmaya geldim. Hayata bakış açım beni şu an ki olduğum konuma getirdi.

Londra’da ilk restoranınızı ne zaman açtınız?

1979’da bir kebapçı açtım. 1981’de de eski çalıştığım yeri satın aldım.

İngiliz Kraliyet Ailesine  Türk yemekleri yediriyorsunuz bunun sırrı nedir?

Restoranımı açtıktan sonra mevcut Türk yemeklerini daha da zenginleştirerek özel spesiyaller hazırladım. Bunlar müşterilerim tarafından çok beğenilerek dikkat çekti. Sadece Türkler değil İngilizler de ilgi gösterince yemeklerin lezzeti kraliyet ailesine kadar uzandı. Ve kraliyet ailesi sıkça restoranıma gelerek yaptığım yemekleri beğenerek yemeğe geldiler. Ben yemeklerimde sağlık ve lezzeti bir tabakta toplamaya çalıştım. Birçok diyetisyenin dikkatini çekmesi üzerine dünyaca ünlü TV kanalları ve gazeteciler röportaj için bana geldiler.  

Sizin hayatınız bir çok insana ilham veriyor, insanlara tavsiyeleriniz neler?

Birçok belgesele konu oldum şu an yönetmen Erol Koçan BBC’ye belgeselimi çekiyor. Bu belgeselde gençlere tavsiyelerimiz de film üzerinden aktarılıyor. Burada ana tema insanı güçlü ve başarılı kılan küçüklükte çektiği zorluklardır. Küçük yaşta zorluklarla harmanlanmayan bir hayat başarıyı yakalayamaz. Başarının devamı içinse çok çalışmak dürüst olmak kişiliğinden ödün vermemekle sağlanır.

Hayatınızın film yapılmasını istermiydiniz?

Türk sinemasında belirli bir başarıya ulaşmış yönetmen ve yapımcı hemşerim Erol Koçan uzun bir süredir film projesine çalışıyor. Nasip olursa gençlere örnek olması anlamında bu projeyi hayata geçireceğiz.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz