Rusya'da 9 Mayıs Zafer Günü Törenlerle Kutlanıyor!

Sovyetler Birliği’nin Nazi Almanyası’nı mağlup etmesinin 79. yıldönümü, başta başkent Moskova’da olmak üzere tüm Rusya’da 9 Mayıs Zafer Günü kapsamında askeri geçit törenleri ile kutlanıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Zafer Günü vesilesiyle düzenlenen en görkemli geçit töreni Kızıl Meydan’da gerçekleştirilirken, tören, 150. sınıf Motorlu Tüfek Bölümü’nün Zafer Sancağı ve Rusya’nın ulusal bayrağıyla birlikte başladı. Geçit törenine başkanlık eden Kara Kuvvetleri Komutanı Oleg Salyukov’u karşılayan Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus üretimi “Aurus” marka limuzinin üstü açık modelinde ayakta durarak geçit törenine katılan tüm askerlerini selamladı. Şoygu, daha sonra askeri geçit töreninin hazır olduğunu Rusya’nın Başkomutanı Vladimir Putin’e duyurarak törenin başladığını ilan edecek.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel, Laos Devlet Başkanı Thongloun Sisoulith ve Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo’nun da hazır bulunduğu törende Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konuşması bekleniyor.

Konuşma sonrasında başlayan askeri geçit töreni, Askeri Şeref Kıtası davul ve üflemeli çalgılarla açılırken, Kızıl Meydan’da Rus kolluk kuvvetlerinden 37 farklı birim katıldı. Rusya Ulusal Muhafızları ve Federal Güvenlik Servisi Askeri Birlikleri ‘de hazır bulunuyor.

Piyade geçit töreninden sonra zırhlı araç ve teçhizat sergileniyor.

Askeri teçhizat geçit töreni, İkinci Dünya Savaşı’nın en iyi tankları olarak kabul edilen on adet efsanevi T-34 tankından oluşan grubun geçişiyle başlarken,T-14 Armata ve T-90M Proryv tankları, karadan havaya kısa ve orta menzilli füze uçaksavar topçu sistemi Pantsir-S, hava savunma füze sistemi S-400, kendinden tahrikli topçu teçhizatları Coalition-SV, Kurganets piyade savaş araçları ve Boomerang zırhlı personel taşıyıcıları gibi Rusya’da üretilen son askeri teçhizatlar sergileniyor.

Bununla birlikte Kıtalararası balistik füzelere sahip Yars stratejik füze sistemleri de Kızıl Meydan’daki geçit törenine katılıyor.

Başken Moskova’daki hava şartlarının kötü olmasına rağmen düzenlenen askeri geçitte, 9 binden fazla askerle 75 birim askeri teçhizatla birlikte askeri helikopter ve uçak yer alıyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz