Sanat Eserleri Neden Hedefte?

Gazeteci Yusuf Özkan, CRI Türk’te Tuğçe Akkaş’ın hazırlayıp sunduğu “Dünya Postası” programına konuk oldu ve Avrupa gündeminden bazı başlıkları aktardı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Gazeteci Yusuf Özkan, CRI Türk’te Tuğçe Akkaş’ın hazırlayıp sunduğu “Dünya Postası” programına konuk oldu ve Avrupa gündeminden bazı başlıkları aktardı.

Özkan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Hollanda’nın Lahey kentindeki Mortis Müzesi’nde dünyaca ünlü ‘İnci Küpeli Kız’ tablosuna yönelik bir saldırı gerçekleşti. Olay sonucu üç kişi gözaltına alındı ve müze, geçici olarak kapatıldı. Kısa süre önce Van Gogh’un ‘Ayçiçekleri’ tablosuna domates çorbası atılma girişimi, ardından Claude Monet’in tablosuna saldırı girişimi olmuştu. Son dönemde iklim aktivistlerinin en fazla başvurduğu eylem biçimi bu oldu ve Avrupa’da bu eylemlerin gerçekten hedeflerine ulaşıp ulaşmadığına dair tartışmalar başladı. İklim aktivistleri savunucuları, dünyanın elimizden gittiğini ve o nedenle böyle radikal eylemlere ihtiyaç olduğunu söylüyorlar. Sanat eleştirmenleri ve kültür-sanat çevreleri, bu eylemlerin teröre varan eylemler olduğunu ve sanat-müzeler-iklim arasında bir bağlantı olmadığını söylüyorlar. Londra’daki eylemden sonra ‘Petrolü durdur’ adlı aktivist grubun, Avrupa’daki diğer ülkelerde de benzer eylemler yapacağı bilgisi geldi ve İspanyol makamları, müzelerdeki kültür-sanat eserlerinin korunması konusunda alarma geçirildi. ‘Petrolü Durdur’ adlı iklim aktivistleri, Amerikan merkezli milyarderlerin finanse ettiği bir örgüt ve dünyanın önde gelen petrol firmalarından birinden de destek alıyor. Eylemin haklılığı ve arkasındaki gücün tartışması bir yana, ‘Sanat eserlerinin hedef alınması ne kadar akıllıca?’ sorusunu gündeme geliyor.

2022 İKLİM RAPORU YAYINLANDI

İklim Eyleminin Durumu 2022 Raporu, önümüzdeki ay Mısır’da yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesi’nde sunulacak bir rapor. Raporda, küresel ısınmanın tüm hızıyla devam ettiği vurgulanıyor. Daha önceki toplantılarda, sıcaklık artışının normalinin 1,5 derece üzerinde sınırlanması için 2030’a kadar bir süre tanınmıştı ancak şu anda bu hedefe ulaşmanın pek de mümkün olmadığının altı çiziliyor. Bu hedefe ulaşmak için, tüm insanların haftada yalnızca iki defa ve hamburger büyüklüğünü geçmeyecek düzeyde et yemesi ve et tüketimini en aza indirmesi, toplu taşımanın daha da yaygınlaşması, ormansızlaşmanın azaltılması ve kömürle çalışan elektrik santrallerinin daha hızlı kapatılması öneriliyor.

FUTBOLCULARIN EVLERİ SOYULMAYA DEVAM EDİYOR

Son dönemde Avrupa’da futbolcuların evlerine yapılan soygunların sayısı artmaya başladı. İngiltere’de Paul Pogba, Fransa’da Marquinhos, İtalya’da Angel Di Maria, İspanya’da Aubemeyang, evleri soyulan futbolculardan yalnızca bazıları. Güvenlik uzmanları, futbolcuların bu konuda ciddi bir eğitime ihtiyaçları olduğunu belirtiyorlar çünkü soyguncuların tamamına yakını, silahlı gençlerden oluşuyor. Bu soygunların en büyük nedeni olarak, futbolcuların sahip oldukları zengin yaşamı sosyal medyadan paylaşmaları gösteriliyor. PSV Eindhoven Kulübü, sosyal medya paylaşımları konusunda futbolcularına eğitim vereceğini açıkladı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz