Sancar: 'Görüşmemiz CHP-HDP Diyaloğu Olmayacak'

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP'den henüz kendilerine bir randevu talebi gelmediğini söyledi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP'den henüz kendilerine bir randevu talebi gelmediğini söyledi. Video içerik platformu Gain'de yayınlanan Mirgün Cabas Canlı adlı programa katılarak Cabas'ın sorularını yanıtlayan Sancar, "Bizim yapacağımız görüşme CHP ile bir görüşme olmayacaktır. Bizim görüşmemiz Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibiyle olacaktır. Bu görüşme CHP-HDP diyaloğu değildir" dedi. 

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP'den henüz kendilerine bir randevu talebi gelmediğini söyledi.

Video içerik platformu Gain'de yayınlanan Mirgün Cabas Canlı adlı programa katılarak Cabas'ın sorularını yanıtlayan Sancar, "Bizim yapacağımız görüşme CHP ile bir görüşme olmayacaktır. Bizim görüşmemiz Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibiyle olacaktır. Bu görüşme CHP-HDP diyaloğu değildir" dedi.

Sancar, "İYİ Parti çevrelerinin ifade ettiği şey gerçeği yansıtmıyor. Hiç kimsenin bu iktidarın devamlılığına yol açacak tutumlara ve sözlere yanaşmaması gerekiyor" diye konuştu.

Salı akşamı Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’nin parti olarak HDP ile görüşebileceğini ama HDP'nin taleplerini masaya getirmesinin ne şimdi ne de seçimlerden sonra mümkün olmayacağını söylemişti.

"Tek tek partilerle ilgili değerlendirme yapmaya gerek yok. Bizim İyi Parti dışındaki bütün partilerle geçmişten beri heyetler düzeyinde görüşmemiz oluyordu. Bundan sonra tek tek partilerle çeşitli temaslar olur fakat bundan sonra bizim muhatabımız Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayıdır. İttifak içindeki çekişmeler de bizim konumuz olmaktan çıkar, kendi iç meseleleridir." Mithat Sancar HDP Eş Genel Başkanı

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz