Uraloğlu: 'Kazancı 2 Milyar 639 Milyon Euro Üstünde Olacak'

Uraloğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'ndaki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda incelemelerde bulundu. Bakan Uraloğlu, incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'ndaki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Arnavutköy-Beşiktaş arası 36 dakika, Başakşehir Metro Kent-Kağıthane arası 48 dakika, Küçükçekmece-Kemerburgaz arası 50 dakika olacak.

Entegre olacağı lokasyonlara bakacak olursak Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı mevcut ve yapımı devam eden Gayrettepe-İstanbul Havalimanı’nda Marmaray ile Halkalı’da Yenikapı-Hacıosman metrosu bizim inşa edeceğimiz ‘Büyük İstanbul Tüneli’ ile Gayrettepe’de hızlı tren ile İstanbul Havalimanı’nda Bakırköy-Kirazlı-Yenişehir metrosuyla Kayaşehir’de; Bakırköy-Kirazlı-Olimpiyat metrosuyla Olimpiyatköy’de; Kirazlı-Halkalı metrosuyla Halkalı’da entegrasyon sağlanmış olacaktır.

EKONOMİK KAZANCI 2 MİLYAR 639 MİLYON EURO ÜZERİNDE OLACAK

 Halkalı-İstanbul Havalimanı metro hattımız 20 yıllık projeksiyondaki karayolu bakımı ile işletme ve zaman kazanma gibi etkenlerden ekonomik kazancı 2 milyar 639 milyon Euro üstünde olacak.

Projemizin ana hat tünelleri üzerinde toplam 55 bin 600 metrelik hat tünelini tamamladık. Tünellerin kaplama betonu kaplamalarında yüzde 99 ilerleme sağladık. İstasyonlarda makas yapılarında ve servis istasyonlarında inşaat çalışmalarına devam ediyoruz.

Betonarme imalatlarının yüzde 98’ini tamamladık. Ayrıca istasyonların ince inşaat işlerinde de yüzde 60 ilerlemeye kat ettik. Hat tünellerinde demir yolu imalatını yüzde 87 oranında tamamladık.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz