Ekran Görüntüsü Alanlar Dikkat!

WhatsApp, ekli kişilerin profil fotoğraflarının ekran görüntülerinin alınmasını engelleyen özelliğini yayımladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

WhatsApp, ekli kişilerin profil fotoğraflarının ekran görüntülerinin alınmasını engelleyen özelliğini yayımladı. Bu özelliğin gelmesinin ardından, bağlantıların profil fotoğraflarının ekran görüntüleri alınmak istediğinde bir hata mesajı ile karşılaşılmaya başlandı. 

WebTekno’da yer alan habere göre, yapılan testlerde, bir kişinin ekran görüntüsü almaya çalışıldığında "Bu uygulama ekran görüntüsü almaya izin vermiyor" mesajı ile karşılaşıldı. Bununla birlikte grupların simgelerinin ekran görüntüsünü alabilmek mümkün. Ayrıca profil fotoğrafları tam olarak ekranı kaplamadan alınan ekran görüntülerine de sistem izin veriyor. 

HENÜZ iOS CİHAZLARDA BİR ENGEL YOK

Özellik şimdilik Android cihazlarda aktifken, iOS üzerinden ekran görüntüsü almaya çalışıldığında bir engel ile karşılaşılmadı.

Görünüşe göre bu kısıtlama, uygulamanın varsayılan konfigürasyonu hâline getirilmiş durumda ve herhangi bir WhatsApp versiyonundan sonrası için geçerli gibi bir ayrım da bulunmuyor. Bu da güncellemenin WhatsApp kurulumundan değil sunucu tarafından gerçekleştirildiğini gösteriyor. Farklı versiyonlara sahip telefonlardan yaptığımız denemelerde de bu durum kendini belli etti. 

 TELEGRAM VE SİGNAL GİBİ UYGULAMALARDA BU ÖZELLİK YOK

WhatsApp, profil fotoğraflarının ekran görüntüsünü almayı engelleyerek hem kişilerin taklit edilmesini zorlaştırmayı amaçlıyor hem de diğer mahremiyet tartışmalarını engellemeyi umuyor. Telegram ve Signal gibi diğer önemli mesajlaşma uygulamalarında henüz böyle bir özellik bulunmuyor. 
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz