ÖZEL: Dijital Dönüşüm Nedir?

361 Dijital Dönüşüm CEO'su Çağrı Eralp Terekli ile dijital dönüşümü konuştuk

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Bu röportajda 361 Dijital Dönüşüm Platformu'nun İcra Kurulu Başkanlığını yürütmekte olan Çağrı Eralp Terekli ile dijital dönüşüm vizyonunu ve geleceğe yönelik planlarını detaylı bir şekilde ele alacağız.

- Dijital dönüşümün iş dünyasındaki önemi nedir?

Dijital dönüşüm, işletmelerin hızla değişen piyasa koşullarına adapte olabilmesi ve operasyonel verimliliği arttırarak rekabet avantajı sağlayan  temel bir unsurdur, aynı zamanda sürdürülebilir büyüme ve yenilikçilik için de kritik öneme sahiptir.

- İşletmelerin dijital dönüşüm sürecinde karşılaştığı zorluklar nelerdir?

Kültürel adaptasyon, doğru teknolojilerin ve çözüm ortaklarının seçimi, ve yeni sistemlere adaptasyon işletmelerin dijital dönüşüm süreçlerinde karşılaştıkları başlıca zorluklardır. Bu süreçte başarılı olabilmek için tüm organizasyonun desteği ve katılımı gereklidir.

- Dijital dönüşüm projelerinde başarıyı nasıl ölçüyorsunuz?

Başarıyı, projenin işletmeye somut faydalar sağlama kapasitesi üzerinden ölçüyoruz: operasyonel verimlilikteki artış, maliyet tasarrufu, müşteri memnuniyetindeki iyileşme ve pazar payında elde edilen genişleme gibi…

-Dijital dönüşüm işletmelere ne tür avantajlar sağlıyor?

Esneklik, şeffaflık, ve iş süreçlerinde hızlanma gibi avantajlar, işletmelere dijital dönüşüm süreçlerinde önemli yararlar sağlıyor. Ayrıca, teknik gereksinimlerin azaltılması ve süreçlerin basitleştirilmesi sayesinde  işletmeler daha etkin çalışabiliyor.

- Kod yazmadan çözüm üretmenin geliştirme süreçlerine katkısı nedir?

Kod yazmadan geliştirme, IT kaynaklarına olan bağımlılığı azaltır, geliştirme süreçlerini hızlandırır ve teknik bilgi gereksinimini düşürerek işlevsellik artışı sağlar. Bu, piyasaya sürme sürelerinin kısalmasına ve maliyetlerin düşmesine yol açar.

- Dijital dönüşüm süreçlerinde sektörel çözümler nasıl bir rol oynuyor?

Sektörel ihtiyaçlara yönelik çözümler, işletmelerin özgün ihtiyaçlarını doğrudan karşılayarak, daha hızlı ve etkili bir dönüşüm sürecini mümkün kılar. Bu, işletmelere rekabet avantajı sağlar.

- Platformunuzun sektörel çözümleri var mı?

Evet, görev yönetimi, üretim, ticaret, süreç yönetimi, müşteri ilişkileri, finans yönetimi gibi geniş bir yelpazede sektörel ihtiyaçlara yönelik hazır iş uygulamaları sunuyoruz.

- 361 Dijital Dönüşüm Platformu, şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerinde nasıl bir rol oynuyor?

361 temelde bir metodoloji:  360 Derece 1 İnsan ya da 1 ekran demek. 361 iş süreçlerini geniş bir perspektiften ele alarak, süreçler arasındaki ilişkileri anlama ve bu süreçleri entegre bir şekilde optimize etme yaklaşımımızı ifade eder. Bu, bireylerin ve organizasyonların, iş süreçlerini daha holistik bir bakış açısıyla değerlendirmelerini ve böylece daha etkili kararlar almalarını sağlar.

- Gelecek için dijital dönüşüm adına planlarınız nedir?

Yapay zeka ve makine öğrenimi gibi yeni teknolojileri entegre etmek, platformumuzu sürekli geliştirme ve işletmelere katma değer sunacak yeni çözümler üzerinde çalışma planlarımız arasında.

YORUMLAR

DEREBOYU

Alkışlıyoruz

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz