ÖZEL: Kontakt Lens Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lens kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Lens kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Kontakt lensler günümüzde en yaygın kullanılan lens türüdür.  Ancak kontakt lens kullanıyorsanız bazı konulara dikkat etmeniz gerek. Lensler gözün daha iyi odak sağlaması ve daha estetik bir görüntü sağlaması için kullanılır.

Kontakt renkli lens sektörüne yön veren bünyesinde dünya markalarını ülkemizle buluşturan Erdoğan Savran, "Maalesef şu anda lens kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini tüm lens kullanıcıları bilmemektedir. Bu nedenle eksik veya yanlış bilgiler yüzünden lenslerin göze yarardan çok zararı olması muhtemeldir" dedi.

KONTAKT LENS KULLANMADAN ÖNCE DOKTORA DANIŞIN

Lensler, göz kusurlarını düzeltmek ve gözde normal görme seviyelerine ulaşmak için kullanıldığı söyleyen Erdoğan Savan, "Gözlük takmanın zorluğu lens kullanımının önemini ve rahatlığını fark ettirmektedir. Lensler sadece göz problemlerini düzeltmekle kalmamaktadır. Daha estetik bir görünüşe sahip olmak isteyen kişiler de renkli lensleri tercih etmektedir. Öncelikle hangi türde lens kullanacak olursanız olun kesinlikle bir göz hekimine muayene olmanız gerekmektedir. Gözlerinizin muayene değerleri/ölçüsü: Dia (çap), Dioptri (sph), Bc (temel eğri) lens türlerinde önemli rol oynamaktadır. Bu sebeple kişiden kişiye kullanılan lens modeli değişkenlik göstermektedir.  Bilinçsiz lens kullanımında gözde kızarıklık, kaşıntı ve kuruluk gibi istenmeyen durumlar meydana gelebilmektedir. Bu gibi istenmeyen durumlar zamanla gözlerinizde kalıcı görme kusurlarına yol açmaya meyillidir.Lens deneyimine başlamadan önce mutlaka bir göz doktoru onayından geçmeniz gerekmektedir." diye konuştu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz