Xbox Tarihinin En Çarpıcı Değişikliği Geliyor!

Microsoft'un oyun planlarındaki strateji değişikliği şirketin şimdiye kadarki en önemli dönüşümünü temsil edebilir

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Xbox, oyun üretme ve satış yöntemlerinde köklü değişiklikler getirebilecek bir "güncellemeye" hazırlanıyor.

Microsoft'un 20 yıldan uzun bir süre önce ilk Xbox'ı piyasaya sürmesinden bu yana oyun stratejisindeki en büyük değişikliklerden birini temsil edebilecek bir duyuru yapacağı söyleniyor.

Şirketin, daha önce Xbox dışındaki konsollarda oynanamayacak birinci taraf yapım olduğu düşünülen yeni oyunları piyasaya süreceğine dair yaygın söylentiler var

Söylentilere göre Starfield, Sea of Thieves, Hi-Fi Rush ve Indiana Jones and the Great Circle gibi yeni çıkan ve çıkacak oyunların hepsi diğer platformlara da sunulacak.

Bu da oyunları bilgisayar ve Xbox'ın yanı sıra Sony PlayStation ve Nintendo Switch'e de getirebilir.

Son haftalarda, bu potansiyel strateji değişikliğine ilişkin söylentiler giderek artmaya devam ediyor. Xbox, gelecekte bir güncelleme sözü vermenin dışında bu konuda henüz bir açıklama yapmadı.

Microsoft'un oyunların başındaki isim olan Phil Spencer geçen hafta "Sizi dinliyoruz ve anlıyoruz" diye yazmıştı.

Önümüzdeki hafta şirketle ilgili güncelleme etkinliği planladık ve Xbox'ın geleceğine yönelik vizyonumuz hakkında daha fazla ayrıntıyı sizlerle paylaşmayı dört gözle bekliyoruz. Bizi takipte kalın.

Xbox, 15 Şubat Perşembe günü Birleşik Krallık saatiyle 20.00'de (TSİ 23.00) gerçeğin açıklanacağını duyurdu. Güncelleme YouTube'un yanı sıra podcast uygulamaları aracılığıyla da yayımlanacak.

Xbox'ın duyurusuna göre konuşmada şirketin CEO'su Phil Spencer, başkanı Sarah Bond ve Xbox Oyun Stüdyoları başkanı Matt Booty'nin yer alacak. Podcast'te "Xbox şirketiyle ilgili güncellemeler" dışında asıl yer alacak konular hakkında daha fazla bilgi verilmedi ve güncellemenin muhtemelen başka sorularla ilgili olabileceği de belirtildi.

Xbox'ın etkinliği duyuran tweet'i neredeyse evrensel ve yoğun bir şekilde eleştirilmişti. Popüler yanıtlardan birinde "GELİŞTİRDİĞİNİZ KONSOLA/MARKAYA İNANIN!" yazıyordu.

Müşteriler, Xbox oyunlarının diğer konsollara taşınmasının Xbox konsollarına ve ekosistemin diğer parçalarına yatırım yapmış olan kullanıcıları üzeceğini savundu. Ancak bunun Sony'yle aralarındaki rekabeti azaltabileceğini de savundular.

İddiaya göre bu endişe, Microsoft'un çalışanlarına konsol üretmeye devam edeceğini garanti etmesine bile yol açtı. Oyun muhabiri Shannon Liao bir haber bülteninde, şirketin bir toplantısında personele "Xbox'ların birden fazla cihaz türünü içeren bir stratejinin parçası olmaya devam edeceğinin" söylendiğini yazdı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz