Yeni Drakula Filmi En Büyük Gizemi Çözecek!

Filmi, Beşinci Element ve Leon'un yönetmeni Luc Besson yazıp çekecek

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yeni geliştirilmekte olan Drakula (Dracula) filmi, farklı yaklaşımı sayesinde kaynak romandaki en büyük gizemi çözecek.

Tüm zamanların sinema ve televizyona en çok uyarlanan karakteri olan Drakula, aynı zamanda en popüler ve sevilen edebi karakterlerden biri olma özelliğini de taşıyor. 

1897 tarihli gotik korku romanında ortaya çıktı

Kont Drakula ilk kez Bram Stoker'ın 1897 tarihli gotik korku romanında ortaya çıkmış ve uzun yıllar her türlü medyaya uyarlanmıştı. Ancak bunlar her zaman kaynak malzemeye sadık uyarlamalar olmadı. 

Drakula, yıllar boyunca vampir tiplemesinin gelişmesinde de kilit rol oynadı ve popüler kültürdeki diğer vampirlerin temelini oluşturdu.

Stoker'ın hikayesi sayısız esere ilham kaynağı olmaya devam ediyor. 

Yönetmen koltuğunda Luc Besson

Renfield ve Drakula: Son Yolculuk (The Last Voyage Of The Demeter) gibi pek de başarılı olmayan son filmlerin ardından Drakula, Luc Besson'un yazar ve yönetmen olarak görev aldığı yeni bir uyarlamaya kavuşuyor. 

Dracula – A Love Tale adını taşıyan film, tam olarak Stoker'ın romanının uyarlaması olmayacak. Film, bunun yerine Kont'un hikayesinin başka bir bölümünü keşfedecek.

64 yaşındaki Besson'un filmi hakkında şu ana kadar Caleb Landry Jones ve Christoph Waltz'un rol alacak olması dışında pek fazla ayrıntı bilinmiyor.

Haberlere göre Jones, Dracula'yı canlandıracak. Oscarlı Waltz'un rolüyse şimdilik bilinmiyor.

Kont nasıl vampire dönüştü?

Fransız yönetmenin filmi, Drakula'nın Harkers ve Renfield'la tanışmadan önceki hayatını masaya yatıran ve Kont'un nasıl vampire dönüştüğünü anlatan bir başlangıç hikayesi olacak.

Stoker'ın romanı, Kont Drakula'yı halihazırda vampir olarak tanıtmış ancak nasıl bu hale geldiğini açıklamamıştı.

Romanda sadece Drakula'nın bir zamanlar asker, devlet adamı ve simyacı olduğundan, Karpat Dağları'ndaki Scholomance akademisinde sanat eğitimi aldığından, simya ve büyü konusunda derin bir bilgiye sahip olduğundan bahsediliyordu.

Kont Drakula'nın kökenlerini araştıracak film, nihayet Drakula'nın nasıl vampire dönüştüğünü açığa çıkarabilir.

Coppola'nın klasiğine mi benzeyecek?

Beşinci Element (The Fifth Element) ve Sevginin Gücü'yle (Leon) tanınan Besson'un filminin "Bir Aşk Masalı" anlamına gelen ismi A Love Tale, Drakula'nın vampire dönüşmesinin sebebinin romantik bir ilişki olabileceğini ima ediyor.

Hikayesi hakkında fazla şey bilinmese de film, Drakula'nın kökenini aşk hikayesine bağlayan Francis Ford Coppola imzalı 1992 yapımı meşhur Drakula'ya (Bram Stoker's Dracula) benzeme riski taşıyor.

Ancak sinema yazarlarına göre Luc Besson, seyirciyi şaşırtabilir ve Drakula'yı vampire dönüştürenin bir kadına olan aşkı değil güç, intikam ya da başka bir şeye duyduğu aşk olduğunu göstererek karaktere yeni bir bakış açısı kazandırabilir.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz