Ayrılıkla Nasıl Baş Edebilirsiniz?

İşte bu süreçte daha iyi hissetmenizi sağlayacak ipuçları...

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Mutlu olmak için başladığınız ve bir ömür sürsün istediğiniz ilişkiniz çeşitli nedenlerden dolayı bitebilir. Peki yas süreci gibi aşamalı olan ayrılıkla nasıl baş edebilirsiniz?
Var olan ilişkiniz bittikten sonra fiziksel değişiklikler yapmak ya da yeni biriyle flört etmek sizin için anlık çözümler olacaktır. Çünkü ayrılık sürecinin tüm aşamalarını yaşadıktan sonra mutlu günlerinize geri dönebilirsiniz. İşte bu süreçte daha iyi hissetmenizi sağlayacak ipuçları...

Olumsuz duygular hissetseniz de bunu inkar etmek ya da ötelemek sizi aşağıya çekecektir. Bunun yerine "Şu an kötü hissediyor olabilirim ama bu geçici bir durum" diyerek farkındalığınızı arttırın.

Sosyal medyada eski sevgilinizin peşine düşmeyin. Bunu yapmak, zihninizde onun varlığını pekiştirir.

Ayrılığın neden gerçekleştiğine dair teoriler uydurmaktan kaçının. Bu eski sevgilinizin tüm düşüncelerinizde yer etmesine sebep olabilir.

Biten ilişkinin ardından hissettiğiniz boşluğu yeni hobiler edinerek doldurabilirsiniz.

Açık havada yapacağınız yürüşler, mutluluk hormonları olarak bilinen serotonin ve dopamini aktive ederek iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Bir sonraki ilişkinizde yapmayı tercih etmeyeceğiniz davranışların listesini yapın.

İlişkinizin bitmesi sizi güçsüz, başarısız ya da kaybetmiş yapmaz. Güvendiğiniz kişilerle yaşadıklarınızı paylaşmak size iyi hissettirebilir. Gerekirse profesyonel yardım almaktan çekinmeyin.

Size biten ilişkinizi hatırlatan, sizi üzen,  acı veren mesaj ya da fotoğraflardan kurtulun.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz