İşte Ayrılık Sürecini Kolay Atlatmanın Yolu!

Bir ilişkinin bitişi iki taraf için zordur...

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Bir ilişkinin bitişi iki taraf için zordur. Yollarınız ayrılırken bazen kendi duygularınızla alakalı bazen de karşı tarafın hisleriyle alakalı sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Ancak buradaki kilit nokta kendi mental sağlığınızı düşünmeniz olacaktır. İşte ayrılık sürecini kolay atlatmak için yapabilecekleriniz...

KABULLENİN
Ayrılığı kabullenmek ilişkinin bitişi sonrası ilk adımdır. Sürekli "Bitti mi?", "Barışır mıyız?" gibi şeyler düşünmek sağlıklı olmayacaktır. İlişkinin sona erdiğini kabul etmek; hem duygusal hem de zihinsel sağlığınız için önemlidir.

İLETİŞİMİ KESİN
Eski sevgiliniz ayrılığı hala kabul edememiş ve sizinle iletişimde kalmak istiyorsa buna izin vermeyin. Çünkü onunla konuşup, mesajlaşmanız onu umutlandıracaktır.

DESTEK ALIN
Ayrılık sürecinin zor olduğunu kabullenin ve aileniz, arkadaşlarınızdan destek alın. Eğer bu sizin için yeterli olmuyorsa bir profesyonele başvurabilirsiniz.

KENDİNİZİ MEŞGUL EDİN
Hobiler ve dışarıya çıkmak, aklınızı ayrılıktan uzaklaştırabilir. Kendinizi meşgul etmek, duygusal acıyı hafifletebilir ve iyileşme sürecini hızlandırabilir.

ZAMAN TANIYIN
Hem kendinize hem partnerinize ayrılık sonrası zaman tanıyın. Yavaş ve küçük adımlar ile ilerlemeniz mental sağlığınız için de daha iyi olacaktır.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz