Believe 2023 Yılı Gelirlerini Açıkladı!

Paris merkezli müzik şirketi Believe, 2023 yılında yaklaşık 880,3 milyon avro gelir elde ettiğini açıkladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Believe’in yaptığı açıklamaya göre, 2022 yılında 760,8 milyon Avro olan yıllık gelirleri 119,5 milyon Avro artarak bir önceki yıla göre % 15,7’lik bir artış gösterdi. Şirketin gelirleri organik bazda (sabit döviz kuru üzerinden) bir önceki yıla göre % 14,4 arttı.

Şirketin Düzeltilmiş FAVÖK’ü (faiz, vergi ve amortisman öncesi kâr) 2023 yılında 50,3 milyon avroya yükseldi. 2022’de % 4,6 olan marj % 5,7’ye çıktı.

Ayrıca şirketin dijital müzik satışlarının 2023 mali yılında 1,2 milyar avroyu aştığı kaydedildi. Believe, dijital müzik satışlarının sanatçılara ve plak şirketlerine telif ödemesi yapılmadan önce dijital mağaza ortaklarından ve sosyal medya platformlarından elde edilen gelirleri kapsadığını söylüyor.

Sektör analistlerine konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Believe Kurucusu ve CEO’su Denis Ladegaillerie şunları söyledi: “Believe’in misyonu, her aşamadan sanatçıyı ve plak şirketini uzmanlıkla, saygıyla, adaletle ve şeffaflıkla geliştirmektir. Bu ne anlama geliyor? Sanatçılara ve şirketlere erken aşamalarda kaynak sağlıyoruz. Saygın sanatçılar ve şirketler haline gelmeleri için destek veriyoruz.

Saygınlık kazandıktan sonra, onları kendi pazar segmentlerinde en iyi sanatçılar veya şirketler olma yolculuklarında destekliyoruz. Zirveye ulaştıklarında ise onları yeni zirvelere ulaşmaları için destekliyoruz.

İş modeli açısından bakıldığında, sanatçılarımızı ve plak şirketlerimizi, müziklerini ve markalarını yaratıcı bir şekilde destekleyerek ve dinleyici kitlelerini geliştirerek ticari potansiyellerini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz. Ve onların ticari başarılarına ortak oluyoruz.”

Kayda değer bir gelir artışı yakalayan şirketin Mayıs ayında gerçekleşecek olan Music Week Ödülleri’ne de sponsor olacağı aktarıldı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz