Çin Gişesini Kasıp Kavurdu: İkisine de Fark Attı!

Rekortmen bilimkurgu da karşısında duramadı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Japon anime ustası Hayao Miyazaki, her yerde olduğu gibi Çin'de de büyük saygı görüyor. 

83 yaşındaki yönetmenin kariyerine noktayı koyduğu Oscar ödüllü son filmi Çocuk ve Balıkçıl (The Boy and the Heron) ülkede resmi tatil kabul edilen Qingming Festivali'nden yararlanmak için geçen çarşamba günü Çin'de gösterime girdi. 

Hem Japonya'yı hem Kuzey Amerika'yı geçti

Anime film, pazara kadar 73 milyon dolar kazanarak hem Japonya hem de Kuzey Amerika'daki hasılatından daha fazla gelir elde etti. Çocuk ve Balıkçıl, Japonya'da 61 milyon dolar, Kuzey Amerika'daysa 46,6 milyon dolar kazanmıştı. 

II. Dünya Savaşı sırasıda geçen Çocuk ve Balıkçıl, annesini kaybetmesinin ardından taşrada yaşayan babasının yanına taşınmak zorunda kalan ergenlik dönemindeki Mahito'nun hikayesini anlatıyor.

Studio Ghibli filmi, 4 günlük hafta sonu tatilinde 36 milyon dolar kazandıran Legendary Entertainment ve Warner Bros ortak yapımı canavar filmi Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk'u (Godzilla vs. Kong: The New Empire) kolayca geride bıraktı.

Sinema alanında piyasa istihbaratı hizmetleri sunan Artisan Gateway'in verilerine göre, Yeni Krallık'ın toplam hasılatı 93,5 milyon dolarla son aylarda bir Hollywood filminin Çin'de elde ettiği en büyük kazanç oldu.

Japon animeleri Hollywood'u yendi

Öte yandan Çocuk ve Balıkçıl, Çin'de sinemaseverlerin Japon animasyonlarını Hollywood yapımlarına tercih etme eğilimini sürdürüyor.

Dreamworks Animation'ın Çin'deki gösteriminin sonuna yaklaşan Kung Fu Panda 4'ü 42,7 milyon dolar kazanabildi. Bu rakam son zamanlarda ABD yapımı animasyonların çoğunun elde ettiğinden daha iyi ancak Kung Fu Panda 3'ün 2016'da kazandığı 154,3 milyon dolarlık hasılata kıyasla büyük bir düşüş.

Bu arada Japon animeleri de istikrarlı bir yükselişte. Geçen yıl Makoto Shinkai imzasını taşıyan Suzume 114 milyon dolar ve kaybettiği ağabeyinin basketbolcu olma hayalini gerçekleştirmeye çalışan genç Ryota Miyagi'nin hikayesini anlatan The First Slam Dunk 93 milyon dolar kazamıştı.
 

Independent Türkçe

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz